Bladerdeegtaartje met mini tros-cherrytomaat

Bladerdeegtaartje

Recepttype: Hoofdgerecht/ lunch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten 

Ingrediënten

  • 250 Gram Harvest of Health mini tros-cherry tomaten
  • 5 Plakken bladerdeeg
  • 2 Dl room
  • 3 Eieren
  • 4 Plakken rauwe ham in lange repen gescheurd (bijvoorbeeld Parmaham)
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 4 Takjes tijm, blaadjes afgeritst
  • Extra: bakblik x 24 cm boter om blik in te vetten, bloem, bakpapier, blinde vulling (bijvoorbeeld gedroogde bonen) en een deegroller

Bereidingswijze

  1. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien. Niet te zacht anders worden ze vrij kleverig.
  2. Stapel het bladerdeeg op elkaar en op een met bloem bestoven werkblad en rol ze uit tot de grootte van het bakblik.
  3. Vet het bakblik in met wat boter en bebloem het.
  4. Bekleed het bakblik met het bladerdeeg, dek het af met bakpapier en vul met de blinde vulling (bijvoorbeeld rijst of bonen, dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet te veel rijst).
  5. Bak het deeg 20 min voor in een voorverwarmde oven van 180°C.
  6. Klop ondertussen de eieren met de room los en maak het mengsel op smaak met peper en zout. 
  7. Haal de vorm uit de oven en verwijder de blinde vulling van het bladerdeeg.
  8. Verdeel vervolgens de tomaten, geitenkaas, tijm en de ham over de bodem en vul met het room mengsel.
  9. Bak de taart in  30 minuten op 180°C af.