Italiaanse bonenschotel met mini-troscherry en pittige Italiaanse worst

Voor 4 personen

Ingrediënten

-1 gedroogde pittige Italiaanse worst
-15 mini-troscherrytomaten
-200  gram limabonen uit blik
-200 gram cannellinibonen uit blik
-200 gram flageoletbonen uit blik
-3 takjes verse tijm
-2 takjes rozemarijn
-2 sjalotjes
-4 tenen knoflook
-4 eetlepels olijfolie
-verse peper en zout

1 ovenschaal
 

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven op 170 graden.
2.Doe de bonen uit blik in een vergiet en spoel af onder de kraan.
3.Verdeel de bonen over een ovenschaal.
4.Haal de schil van de sjalotjes en snijd ze in vieren, plet de knoflook en doe de teentjes samen met de sjalotjes in de ovenschaal bij de bonen.
5.Snijd de pittige worst in plakjes en doe ook bij de bonenschotel.
6.Verdeel de takjes rozemarijn en tijm en de mini-troscherrytomaten over de bonenschotel.
7.Besprenkel met olijfolie, peper en zout en schep goed om.
8.Doe de bonenschotel 20 minuten in de oven en serveer daarna direct.