Mosselen met trostomaat en chorizo

Mosselen met tomaat en chorizo

Receptype: Hoofdgerecht:
Aantal personen 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 3 Harvest of Health trostomaten
  • 4 Kg verse mosselen
  • 1 Ui  (in ringen)
  • 1 Knoflookteen (in plakjes)
  • Chorizo (in stukjes)
  • Olijfolie
  • Witte wijn (om af te blussen)
  • Klein bosje Peterselie

Extra: grote pan om de mosselen in te koken.

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen nog even met koud water. 
  2. Fruit ondertussen de ui, knoflook en de chorizo in een beetje olijf olie.
  3. Blus af met de witte wijn
  4. Voeg de mosselen en de tomaten toe.
  5. Doe de deksel op de pan en stoof 7 minuten onder af en toe omschudden.
  6. Kruid de mosselen met wat vers gemalen peper en de peterselie
  7. Serveer met brood of/en friet.