Spaanse tortilla met gepofte oranje paprika, verse oregano en manchegokaas

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten


Ingrediënten
-2 oranje paprika's
-6 eieren
-1dl room
-2 aardappels met schil in dunne plakjes gesneden
-1 rode ui in ringen gesneden
-150 gram manchegokaas geraspt
-3 takjes verse oregano
- 3 eetlepels olijfolie
-verse peper en zout

benodigdheden:
Een staafmixer en een ovenvaste koekenpan

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdoe de oranje paprika's van de zaadlijsten en snijd de paprika's in repen van 2 cm.
2.Bak de rode uien ringen en de aardappelplakjes 5 min in de olijfolie.
3.Doe de eieren en de room en  wat gemalen peper en een snuf zout in de staafmixbeker en mix goed door.
4.Doe het ei-roommengsel bij de gebakken aardappelschijfjes en ui.
5. Verdeel de paprika reepjes, de geraspte kaas en de oregano over de tortilla en bak 20 minuten in het midden van de oven.