Tomatenquiche met makreel

Tomaten quiche met makreel

Recepttype:Hoofdgerecht/ lunch
Aantal personen: 4 tot 6 personen
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

  • 250 Gram Harvest of Health mini tros-cherrytomaten
  • Olijfolie
  • 8 Plakken deeg voor harige taart
  • 2 Sjalotten (in ringen)
  • 100 Gram Aspergetips (uiteinde verwijderd)
  • 250 Gram  makreel uit blik (uitgelekt)
  • 3 Eieren
  • 3 Dl Room
  • 2 Tl Curry poeder
  • 1 Teen Knoflook geperst of fijn gesneden

Extra: Bakblik  30 cm, bloem, deegroller.

Bereidingswijze

  1. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien. Niet te zacht, dan is er beter mee te werken.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  3. Vet het bakblik in met wat olijfolie en bestrooi lichtjes met wat bloem.
  4. Stapel de plakken deeg op elkaar en rol uit tot  een stuk dat net groter is dan het bakblik.
  5. Bekleed het hiermee  en druk de randjes aan.
  6. Verdeel de tomaten,  sjalotten, aspergetips en de makreel hierover.
  7. Kluts de eieren, room, curry poeder en de knoflook goed door elkaar en maak op smaak met peper en zout.
  8. Giet het room mengsel over de vulling tot net onder de rand.
  9. Vouw het overhangende deeg speels naar binnen zodat een mooie deegrand ontstaat
  10. Bak de quiche in 40 min af