Tomatenrisotto

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 45min.

Ingrediënten

-10 cocktailtrostomaten
-500 gram arborio risottorijst
-1 pan met 2 liter bouillon (groente of kip)
-1 glas wijn
-2 stengels bleekselderij in kleine blokjes gesneden
-2 eetlepels verse tijmblaadjes
-2 tenen fijngesneden knoflook
-1 ui in kleine blokjes gesneden
-125 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
-2 takjes fijngesneden peterselie
-olijfolie
-zeezout

Bereidingswijze

1.Doe de oven aan op 160 graden en bestrooi 4 cocktail trostomaten in z’n geheel met wat zout en olijfolie. En leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd 4 cocktail trostomaten in partjes en rooster ze samen met de hele tomaten 20 min tot ze zacht zijn.
2.Ontdoe de twee overgebleven cocktail trostomaten van de zaadlijsten en snijd ze in mooie kleine blokjes.
3.Fruit de ui, de knoflook, de bleekselderij en de tijm in olijfolie tot alles mooi glazig is. Bak nu de risottorijst 2 minuten mee. Blus af met een glas witte wijn.
4. Voeg gedurende 20 minuten, al roerend, steeds een soeplepel bouillon toe aan de risotto. Zorg dat de risotto steeds maar een beetje onder staat, en blijf constant roeren. Proef na 20 minuten of de risotto gaar is. Is dit niet het geval, voeg dan extra bouillon toe.
5.Doe het vuur uit. Voeg de geraspte kaas en de tomatenblokjes bij de risotto, roer om en laat 1 minuut met de deksel op de pan staan. Eventueel een extra klontje boter toevoegen.
6. Serveer de risotto met de geroosterde cocktail trostomaten uit de oven en de fijngesneden peterselie.