Couscoussalade met trostomaat

Couscoussalade met trostomaat

Recepttype: Lunch
Voorbereidingstijd:  25 minuten
Totale bereidingstijd:  25 minuten
Aantal personen: 4 personen

Ingredienten

  • 400 gr Harvest of Health trostomaten in kleine blokjes gesneden
  • 300 gr couscous
  • 450 ml kippenbouillon (of 1 liter water met twee bouillon blokjes)
  • bos peterselie 75 gr
  • de blaadjes van 5 takjes verse munt fijngesneden
  • 1 komkommer gehalveerd, zaadjes verwijderd en vervolgens in kleine blokjes gesneden
  • 100 gr zwarte olijven grof gehakt
  • 5 lente uien in ringetjes gesneden
  • 2 dl olijfolie
  • 1 citroen. Zest van een citroen

Bereidingswijze

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook.
  2. Giet in een kom de warme bouillon over de couscous, roer goed door en dek af.
  3. Laat dit 10 min staan.
  4. Was en rasp de schil van een citroen en pers deze citroen vervolgens uit.
  5. Roer de couscous los met een vork en voeg na het afkoelen alle ingrediënten toe.
  6. Maak op smaak me peper en zout.