Italiaans tomatensoep

Italiaanse tomatensoep van trostomaten

Recept type: Lunch, Voorgerecht
Voorbereidingstijd:  60 min
Totale bereidings tijd:  1 uur
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 kg Harvest of Health trostomaten in stukken
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn geritst, alleen de blaadjes gebruiken
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 sneeën wit brood
  • 1 dl olijfolie
  • enkele blaadje basilicum om te garneren
  • 1 l groentebouillon

Bereidingswijze

  1. Extra: ovenschaal, grote soeppan, staafmixer of passe vitte
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Verdeel alle ingrediënten over het bakblik en roer even door elkaar. Rooster dit mengsel 45 min in de oven.
  4. Roer af en toe door.
  5. Doe het tomatenmengsel met de bouillon in en grote pan en breng aan de kook.
  6. Maak de soep fijn met een staafmixer of haal het geheel door een passe vite.
  7. Maak de soep op smaak met zout en peper en garneer met verse basilicum en wat olijfolie.
  8. Serveer met lekker boerenbrood.