Tomatenpesto

Tomatenpesto

Recepttype: Bijgerecht
Bereidingstijd: 3 uur

Ingrediënten

  • 300 gram Harvest of Health mini tros-cherry tomaten
  • Olijfolie
  • 1 Teen knoflook in plakken
  • Blaadjes van 5 takjes tijm
  • 40 Gram pistache noten
  • 40 Gram hazelnoten
  • 30 Gram geraspte Pecorino

Extra: Bakblik, keukenpapier, keukenmachine of staafmixer

Bereidingswijze

  1. Halveer de tomaten en meng ze met zout, peper, een beetje olijf olie
  2. Droog ze  c.a. 2 ½  uur in een oven op 100°C op een beetje bakpapier.
  3. Rooster de noten in een droge koekenpan.
  4. Hak als de tomaten half gedroogd zijn alle ingrediënten in een keukenmachine.
  5. Voeg al draaiend wat olijfolie toe tot een mooie grove pesto krijgt.
  6. Serveren met brood.