Trostomaten chutney met uijenbaji
Trostomaten chutney met uienbaji
Recepttype: snack, voorgerecht
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Totale bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
Voor de Chutney:
- 500 gr Harvest of Health trostomaten in stukjes
- 1 ui
- 1 teen knoflook in plakjes
- ½ Spaanse peper in stukjes
- 2 plakjes verse gember
- 40 gr suiker
- ½ dl azijn
- 1 el olie
Voor de Baji:
- 3 uien
- ½ rode peper fijn gesneden
- 2 el koriander gehakt
- 350 gr kikkererwtenmeel, anders gewone bloem
- ½ theelepel bakmeel
- 1 tl komijn
- 2 tl masala
- snuf zout
- Arachideolie olie om in te frituren
Bereidingswijze
Voor de Chutney:
- Fruit de ui, knoflook, gember en de Spaanse peper in de olie.
- Voeg de azijn, tomaat, en de suiker toe.
- Laat het geheel 30 min zachtjes doorkoken.
Voor Baji:
- Meng alle ingrediënten en voeg steeds een beetje water toe totdat je een stevig beslag krijgt.
- Verwarm de olie tot 180°C. Verdeel steeds met een ijslepel of twee eetlepels een portie beslag in de olie en frituur aan beide zijde goudbruin.