Trostomaten chutney met uijenbaji

Trostomaten chutney met uienbaji

Recepttype: snack, voorgerecht
Voorbereidingstijd:  45 minuten
Totale bereidingstijd:  45 minuten

Ingrediënten

Voor de Chutney:

  • 500 gr Harvest of Health trostomaten in stukjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook in plakjes
  • ½ Spaanse peper in stukjes
  • 2 plakjes verse gember
  • 40 gr suiker
  • ½ dl azijn
  • 1 el olie

Voor de Baji:

  • 3 uien
  • ½ rode peper fijn gesneden
  • 2 el koriander gehakt
  • 350 gr kikkererwtenmeel, anders gewone bloem
  • ½ theelepel bakmeel
  • 1 tl komijn
  • 2 tl masala
  • snuf zout
  • Arachideolie olie om in te frituren

Bereidingswijze

Voor de Chutney:

  1. Fruit de ui, knoflook, gember en de Spaanse peper in de olie.
  2. Voeg de azijn, tomaat, en de suiker toe.
  3. Laat het geheel 30 min zachtjes doorkoken.

Voor Baji:

  1. Meng alle ingrediënten en voeg steeds een beetje water toe totdat je een stevig beslag krijgt.
  2. Verwarm de olie tot 180°C. Verdeel steeds met een ijslepel of twee eetlepels een portie beslag in de olie en frituur aan beide zijde goudbruin.