Carpaccio van trostomaat met tonijnmayonaise en ansjovis

Ingrediënten

-4 trostomaten
-1 blikje ansjovisfilets in zonnebloemolie
-125 gram tonijn uit bik
- 1 eetlepel kappertjes
-50 gram augurk
- 2 eetlepels mayonaise
-1 eetlepel yoghurt
-1 eetlepel mosterd
-1 theelepel azijn
-2 handjes rucola
-1 eetlepel olijfolie extra vergine

benodigdheden: een platte schaal, of 4 voorgerecht borden en een staafmixer
 

Bereidingswijze

1. Snijd de trostomaten met een goed scherp mes in dunne plakken en leg de plakken in een waaier op een mooie schaal, of verdeel over 4 voorgerecht borden.
2. Maak de tonijnmayonaise;  laat de tonijn en daarna de ansjovisfilets uitlekken boven een vergiet. Doe twee ansjovisfilets in de een staafmixerbeker en houd de rest apart voor later. Doe de tonijn, de mayonaise, de yoghurt, de mosterd en de azijn bij de ansjovisfilets in de staafmixbeker. Pureer de mayonaise vervolgens glad. Breng op smaak met verse peper.
3. Snijd de augurk in kleine blokjes.
4. Verdeel de mayonaise over de tomatencarpaccio,  verdeel daarna de overgehouden ansjovisfilets, de kappertjes, de blokjes augurk en de rucola over de schaal.