Tomatentrifle met knoflookcroutons

Tomatentrifle met knoflookcroutons

Recepttype: voorgerecht, lunch
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 250 gram mini troscherrytomaten
  • 1 el olijfolie
  • ½ teen knoflook (fijn gehakt)
  • 1 teen knoflook (heel)
  • 180 roomkaas
  • ½  el citroensap& citroenschil
  • 1 el Basilicum
  • 1 el Kervel
  • Wit brood (bij voorkeur zuurdesem)

Extra: bakplaat, 4 rechte glazen

Bereidingswijze

  1. Verwarm  de oven voor op 180 C.
  2. Snij de tomaatjes in partjes
  3. Maak ze aan met wat peper, zout, olijfolie, wat citroensap en citroenschil.
  4. Verwijder de korsten van het brood en scheur de rest in kleine stukjes.
  5. Meng het brood met een beetje olijf olie, de knoflook, peper en zout en rooster tot goudbruin in de oven.
  6. Meng de roomkaas met de kervel, basilicum en de bieslook.
  7. Maak ook op smaak met wat peper en zout.
  8. Vul een glas achtereenvolgens met een laagje tomaten,  kruidenkaas en wat croutons.
  9. herhaal dit nog een keer.
  10. Garneer met een takje kervel.